
V tomto receptu se podíváme, jak se připravuje letní italská specialitka. V teplých letních dnech toto jídlo oceníte pro jeho rychlost, lehkost a skvělou letní chuť díky použití máty. Suroviny jsou v množství pro čtyři porce.
Suroviny
- 500 gr farfalle a když nejsou farfalle můžete použít jiné kvalitní těstoviny
- 2 vejce
- 100 ml šlehačka
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 12 plátků italské nebo uzené prorostlé slaniny, hrubě nakrájené
- 3 hrsti čerstvého nebo mraženého hrášku
- 3 pěkné větvičky čerstvé máty
- 2 hrsti čerstvě nastrouhaného parmazánu
Postup
- Ve větším množství slané vody dejte vařit těstoviny (nejlépe dle návodu)
- Na větší pánvi orestujeme do zlatova slaninu
- Když se těstoviny blíží ke konci varu (musí být aldente), vsypte na pár desítek sekund hrášek, sceďte, ale trochu vody si ponechte
- Těstoviny vsypte do zlatové vypečené slaniny, opepřete, prohřívejte, přidejte trochu vody z vaření těstovin a mezitím si rozmíchejte vejce do smetany s polovinou parmasanu a trochou soli
- Do těstovin vhoďte posekanou mátu (ponechte si jen lístečky na ozdobu jídla) a do horkých těstovin vlejte rozmíchanou smetanu. Důkladně znovu rozmíchejte a stáhněte ze zdroje tepla. Vejce se krásně zatáhne za využití tepla těstovin a zůstane krásně hebké, nestane se z toho omeleta, což je důležité. Podle potřeby přidejte ještě trochu ponechané vody z vaření těstovin, aby byli těstoviny pěkně spojené a obalené hedvábným sosem
- Ihned podávejte - toto jídlo není vhodné k uchovávání nebo ohřívání. Posypte zbylým parmasanem a lístkem máty
Přejeme Vám dobrou chuť.