Vítejte na stránkách Gastrodeli
Svatby
Rádi pro Vás připravíme svatební pohoštění dle Vaší představy.

Svatební tabule

Čtěte dále...

Recepty

Třešňový crumble

Ovocný koláč se žmolenkou.

Crumble třešně

Další recepty...

Sledujeme...
GDPR pro zákazníky

Dále sledujeme...

Náš Facebook
Kontakt
V Kontaktech najdete všechny potřebné informace, jak se lze s námi spojit, případně využijte kontaktní formulář.
Provozní doba a výdej objednávek
Po-Pá 7.00 až 15.00 hodin, v jiném čase možno po telefonické dohodě.

>
</p></div>

<!-- Blok 1-->
		<div class=Rubriky

TOPlist

Crumble v zimní variantě

Vydáno: 21. 01. 2014  |  Rubrika: Pod pokličkou  |  Autor: Gastrodeli  |  Upozornit na článek  |  Přečteno 4442x
Hledáte nápad na jednoduchý sladký dezert v tomto ročním období? Co třeba Crumble koláč s jablky?

Crumble existuje ve sladké i slané variantě. V té první vlastně jen ovoce zasypete drobenkou, u slaných crumble bývá náplň zeleninová či houbová, místo cukru v drobence použijete sýr. Nad slanými crumble převažují sladké variace. Připomeneme si několik těch sladkých.

Vzhledem k tomu, že na tuto dobrůtku můžete použít skoro každé ovoce, na něž si vzpomenete, začneme možností pro současné zimní období, a to s použitím vždy dostupných jablek. Smíchejte jablka s trochou cukru a skořice, přidejte rozinky máčené v calvadosu nebo v rumu a zasypte drobenkou s nasekanými vlašskými ořechy. Ingredience můžete obměńovat dle vlastní chuti. Výborné jsou také hrušky ochucené zázvorem, ale taky třeba šafránem, trochou badyánu nebo pomerančovou kůrou.

S příchodem jara se dá crumble připravit z jahod i rebarbory. Jakmile zčervenají první třešně, vyzkoušejte recept na třešňový crumble z našich stránek v sekci recepty.

Krátce poté už přijde čas na upečení broskví, malin i angreštu, kdy je výborná kombinace lehce nakyslých plodů se sladkou drobenkou.

Později příjdou na řadu dozrávající švestky a ostružiny a na začátku podzimu jsou tu opět hrušky a jablka. Pro zvýšení pestrosti kombinujte i ovoce mezi sebou, použijte jeho naložení do různých druhů destilátů či likérů, citronové či limetkové šťávy, nebojte se s mírou experimentovat i s kořením. Drobenkový posyp obohaťte o sekané mandle, ořechy, ovesné vločky či strouhaný kokos. Servírováním s pořádnou čepicí našlehané smetany koláč zjemníte. Crumblová sezona je vlastně celoroční a proto lze začít s pečením koláče kdykoliv.


Nepřehlédněte
02.11.2023: Otvírací doba svátky 2023
Výdejní dny a hodiny pro objednávky:

23.12.2023: 09.-10.h.
30.12.2023: 12.-14.h.
31.12.2023: 09.-10.h.
v ostaních dnech zavřeno

Běžná provozní doba od 3.1.2024.

Děkujeme.

Provozní doba

Pondělí až pátek:
7:30 - 16:00h.
Sobota: 9:00 - 10:00h.
Neděle: po domluvě

Nabídka dortů

Specializujeme se na výrobu dortů všech tvarů a velikostí pro různé slavnostní příležitosti. Vzhled dortu lze modifikovat nebo vytvořit zcela nový návrh dle Vašeho přání a po domluvě s námi.

Více informací najdete
v naší nabídce
gastronomických výrobků
.

Jestliže jste si nevybrali z nabídky dortů s pevnou váhou a cenou, můžete si na našich stránkách jednoduše pomocí formuláře sestavit dort dle svých představ.

Sestavte si dort

Anketa
Jakou studenou mísu by jste si přáli v naší nejbližší akci?
 Medová kuřecí prsíčka.
71 (71 hl.)
 Nářez holandských sýrů.
59 (59 hl.)
 Domácí uzený losos.
340 (340 hl.)
Označte svou odpověď a hlasujte

Celkem hlasovalo: 470
Nejčtenější

Neexistuji vhodna data!

 
 
Najděte nás na mapě - naše GPS souřadnice jsou 50°10'1.481"N - 14°42'52.172"E
Kontaktní formulář - napište nám Váš dotaz nebo přání
Dodávka jídel - jak dodáváme teplá jídla
GASTRODELI - Josef Čtrnáct, U sokolovny 259, 250 89 Lázně Toušeň, tel. +420 326 996 359

GASTRODELI © 1999-2019 | Všechna práva vyhrazena - All rights reserved | Běží na systému phpRS