Vítejte na stránkách Gastrodeli
Svatby
Rádi pro Vás připravíme svatební pohoštění dle Vaší představy.

Svatební tabule

Čtěte dále...

Recepty

Třešňový crumble

Ovocný koláč se žmolenkou.

Crumble třešně

Další recepty...

Sledujeme...
GDPR pro zákazníky

Dále sledujeme...

Náš Facebook
Kontakt
V Kontaktech najdete všechny potřebné informace, jak se lze s námi spojit, případně využijte kontaktní formulář.
Provozní doba a výdej objednávek
Po-Pá 7.00 až 15.00 hodin, v jiném čase možno po telefonické dohodě.

>
</p></div>

<!-- Blok 1-->
		<div class=Rubriky

TOPlist

Krupeto s parmesánem

Vydáno: 02. 02. 2013  |  Rubrika: Recepty  |  Autor: Gastrodeli  |  Upozornit na článek  |  Přečteno 7365x
Nabízíme recept na krupeto, jako netradiční přílohu k uzenému masu a šunce či k pečenému vepřovému i kuřecímu masu, pečeným kachním prsům, pečenému Flank steaku a podobně. Krupeto lze velmi dobře podávat i jako samostatný pokrm.


Suroviny na 4 porce

  • 80 g másla
  • 1 ks nadrobno nakrájené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 350 g napůl uvařených, propláchnutých ječných krup
  • 0,1 l bílého vína
  • 0,2 l 33% smetany
  • 0,3 l zeleninového vývaru
  • 1 hrst nasekané petželové natě
  • 40 g strouhaného parmesánu
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Několik hodin předem nebo předchozí večer si namočíme velké ječné kroupy, vodu z nich pak slijeme a dáme je vařit v čisté vodě.
  2. Uvaříme al dente - ne zcela do hotova a propláchneme.
  3. Kroupy budou uvařené vcelku rychle.
  4. Než se kroupy uvaří orestujeme si na polovině másla cibuli se stroužkem česneku, zastříkneme vínem a zredukujeme tak, aby v jídle zůstala jen příjemná chuť po víně a vinná kyselost odešla.
  5. Přilijeme zeleninový vývar, vsypeme kroupy, prohřejeme, zredukujeme – odvaříme uvolněnou tekutinu. Po té přiléváme smetanu a vaříme aby krupeto bylo přiměřeně krémové.
  6. Podobně jako rizoto, rozdíl je, že kroupy nevtáhnou tolik tekutiny jako rýže.
  7. Posypeme parmezánem, mícháme a prohříváme, tím nám krupeto hezky zkrémovatí.
  8. Dochutíme solí a pepřem a stáhneme z tepla.
  9. Nakonec vmícháme zbylou část másla a pokud možno ihned podáváme.

Tip

    Do krupeta lze přidávat další doplňky a vytvořit mnoho variant jako u klasického italského rizota. Například šunku, houby, červenou řepu, Chorizo, klobásku a podobně, tím si zcela jednoduše můžeme připravit krupeto jako hlavní chod.

    Přejeme Vám dobrou chuť!

Nepřehlédněte
02.11.2023: Otvírací doba svátky 2023
Výdejní dny a hodiny pro objednávky:

23.12.2023: 09.-10.h.
30.12.2023: 12.-14.h.
31.12.2023: 09.-10.h.
v ostaních dnech zavřeno

Běžná provozní doba od 3.1.2024.

Děkujeme.

Provozní doba

Pondělí až pátek:
7:30 - 16:00h.
Sobota: 9:00 - 10:00h.
Neděle: po domluvě

Nabídka dortů

Specializujeme se na výrobu dortů všech tvarů a velikostí pro různé slavnostní příležitosti. Vzhled dortu lze modifikovat nebo vytvořit zcela nový návrh dle Vašeho přání a po domluvě s námi.

Více informací najdete
v naší nabídce
gastronomických výrobků
.

Jestliže jste si nevybrali z nabídky dortů s pevnou váhou a cenou, můžete si na našich stránkách jednoduše pomocí formuláře sestavit dort dle svých představ.

Sestavte si dort

Anketa
Jakou studenou mísu by jste si přáli v naší nejbližší akci?
 Medová kuřecí prsíčka.
71 (71 hl.)
 Nářez holandských sýrů.
59 (59 hl.)
 Domácí uzený losos.
340 (340 hl.)
Označte svou odpověď a hlasujte

Celkem hlasovalo: 470
Nejčtenější

Neexistuji vhodna data!

 
 
Najděte nás na mapě - naše GPS souřadnice jsou 50°10'1.481"N - 14°42'52.172"E
Kontaktní formulář - napište nám Váš dotaz nebo přání
Dodávka jídel - jak dodáváme teplá jídla
GASTRODELI - Josef Čtrnáct, U sokolovny 259, 250 89 Lázně Toušeň, tel. +420 326 996 359

GASTRODELI © 1999-2019 | Všechna práva vyhrazena - All rights reserved | Běží na systému phpRS