Vítejte na stránkách Gastrodeli
Svatby
Rádi pro Vás připravíme svatební pohoštění dle Vaší představy.

Svatební tabule

Čtěte dále...

Recepty

Třešňový crumble

Ovocný koláč se žmolenkou.

Crumble třešně

Další recepty...

Sledujeme...
GDPR pro zákazníky

Dále sledujeme...

Náš Facebook
Kontakt
V Kontaktech najdete všechny potřebné informace, jak se lze s námi spojit, případně využijte kontaktní formulář.
Provozní doba a výdej objednávek
Po-Pá 7.00 až 15.00 hodin, v jiném čase možno po telefonické dohodě.

>
</p></div>

<!-- Blok 1-->
		<div class=Rubriky

TOPlist

Pochutnejme si na hmyzu

Vydáno: 01. 09. 2012  |  Rubrika: Sledujeme  |  Autor: Gastrodeli  |  Upozornit na článek  |  Přečteno 4010x
Hmyzí pochoutky na talířiPro středoevropana skoro nepředstavitelná věc, ale podle mnohých expertů jedna z možností, jak s přibývající populací nasytit lidstvo. Schopnosti hmyzu rychle se rozmnožovat a nenáročnost chovu k tomu prý jen vybízí.

Balený hmyzCož o to, takový pěkný červ nebo kobylka jsou skoro z 80% tvořeny proteiny a obsahují vápník, zato tuk skoro žádný a organismu tak dodají velkou část látek, které potřebuje. Hezky se to čte, jak je to zdravé, ale hlavě neporučíte. Vše je jen v mysli člověka. V Evropě se provádějí průzkumy, kdy se připraví pokrm, jehož součástí jsou nějaké hmyzí dobroty. Všichni si je opravdu pochvalují, ale po zveřejnění, co je předmětem ochutnávky, velké procento zúčastněných již nabízený pokrm nepozře.

Červy na chlebíčkuNa světě jsou sice místa, kde si na hmyzu běžně pochutnávají a jsou brány za velké delikatesy - v Mexiku sarančata, v Africe pavouci, v Austrálii mravenci v Asii skoro vše, ale pro Evropana, jak již bylo řečeno v úvodu, skoro nepředstavitelná věc. Pokrok, osvěta a věda posouvají hranice skoro nemožného stále dál a proto se čím dál častěji můžete setkat na různých kulinářských akcích s možností ochutnávky těchto pokrmů. Jsou již i specializované restaurace a specialisti, kteří se úpravám hmyzu věnují. Ti, kteří již měli to štěstí a na pokrmech z hmyzu si pochutnali, tvrdili, že jim vše chutná a potvrzují, že hmyz má velmi zajímavé a rozlišné chutě, které se dají přirovnávat k jiným druhům potravin – mravenci či termiti jako oříšky, mouční červi jako celozrnný chléb, některé druhy housenek jako ryby, některé jako škvarky a další paleta chutí je druh od druhu.

Hmyzí pochoutky na talířiNa jedné z posledních gastronomických akcích v Praze byl stánek s hmyzem velmi populární a celý den v obležení zákazníků. Proto připravme svoji mysl k tomu, kdoví na čem si za pár let budeme pochutnávat a co budou příští generace mít za zcela normální pokrmy.


Nepřehlédněte
02.11.2023: Otvírací doba svátky 2023
Výdejní dny a hodiny pro objednávky:

23.12.2023: 09.-10.h.
30.12.2023: 12.-14.h.
31.12.2023: 09.-10.h.
v ostaních dnech zavřeno

Běžná provozní doba od 3.1.2024.

Děkujeme.

Provozní doba

Pondělí až pátek:
7:30 - 16:00h.
Sobota: 9:00 - 10:00h.
Neděle: po domluvě

Nabídka dortů

Specializujeme se na výrobu dortů všech tvarů a velikostí pro různé slavnostní příležitosti. Vzhled dortu lze modifikovat nebo vytvořit zcela nový návrh dle Vašeho přání a po domluvě s námi.

Více informací najdete
v naší nabídce
gastronomických výrobků
.

Jestliže jste si nevybrali z nabídky dortů s pevnou váhou a cenou, můžete si na našich stránkách jednoduše pomocí formuláře sestavit dort dle svých představ.

Sestavte si dort

Anketa
Jakou studenou mísu by jste si přáli v naší nejbližší akci?
 Medová kuřecí prsíčka.
71 (71 hl.)
 Nářez holandských sýrů.
59 (59 hl.)
 Domácí uzený losos.
340 (340 hl.)
Označte svou odpověď a hlasujte

Celkem hlasovalo: 470
Nejčtenější

Neexistuji vhodna data!

 
 
Najděte nás na mapě - naše GPS souřadnice jsou 50°10'1.481"N - 14°42'52.172"E
Kontaktní formulář - napište nám Váš dotaz nebo přání
Dodávka jídel - jak dodáváme teplá jídla
GASTRODELI - Josef Čtrnáct, U sokolovny 259, 250 89 Lázně Toušeň, tel. +420 326 996 359

GASTRODELI © 1999-2019 | Všechna práva vyhrazena - All rights reserved | Běží na systému phpRS