Vítejte na stránkách Gastrodeli
Svatby
Rádi pro Vás připravíme svatební pohoštění dle Vaší představy.

Svatební tabule

Čtěte dále...

Recepty

Třešňový crumble

Ovocný koláč se žmolenkou.

Crumble třešně

Další recepty...

Sledujeme...
GDPR pro zákazníky

Dále sledujeme...

Náš Facebook
Kontakt
V Kontaktech najdete všechny potřebné informace, jak se lze s námi spojit, případně využijte kontaktní formulář.
Provozní doba a výdej objednávek
Po-Pá 7.00 až 15.00 hodin, v jiném čase možno po telefonické dohodě.

>
</p></div>

<!-- Blok 1-->
		<div class=Rubriky

TOPlist

Letní Farfalle ala Carbonara s hráškem

Vydáno: 01. 09. 2012  |  Rubrika: Recepty  |  Autor: Gastrodeli  |  Upozornit na článek  |  Přečteno 3773x
Letní Farfalle ala Carbonara s hráškemV tomto receptu se podíváme, jak se připravuje letní italská specialitka. V teplých letních dnech toto jídlo oceníte pro jeho rychlost, lehkost a skvělou letní chuť díky použití máty. Suroviny jsou v množství pro čtyři porce.

Suroviny

  • 500 gr farfalle a když nejsou farfalle můžete použít jiné kvalitní těstoviny
  • 2 vejce
  • 100 ml šlehačka
  • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 12 plátků italské nebo uzené prorostlé slaniny, hrubě nakrájené
  • 3 hrsti čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 3 pěkné větvičky čerstvé máty
  • 2 hrsti čerstvě nastrouhaného parmazánu

Postup

  1. Ve větším množství slané vody dejte vařit těstoviny (nejlépe dle návodu)
  2. Na větší pánvi orestujeme do zlatova slaninu
  3. Když se těstoviny blíží ke konci varu (musí být aldente), vsypte na pár desítek sekund hrášek, sceďte, ale trochu vody si ponechte
  4. Těstoviny vsypte do zlatové vypečené slaniny, opepřete, prohřívejte, přidejte trochu vody z vaření těstovin a mezitím si rozmíchejte vejce do smetany s polovinou parmasanu a trochou soli
  5. Do těstovin vhoďte posekanou mátu (ponechte si jen lístečky na ozdobu jídla) a do horkých těstovin vlejte rozmíchanou smetanu. Důkladně znovu rozmíchejte a stáhněte ze zdroje tepla. Vejce se krásně zatáhne za využití tepla těstovin a zůstane krásně hebké, nestane se z toho omeleta, což je důležité. Podle potřeby přidejte ještě trochu ponechané vody z vaření těstovin, aby byli těstoviny pěkně spojené a obalené hedvábným sosem
  6. Ihned podávejte - toto jídlo není vhodné k uchovávání nebo ohřívání. Posypte zbylým parmasanem a lístkem máty

Přejeme Vám dobrou chuť.


Nepřehlédněte
02.11.2023: Otvírací doba svátky 2023
Výdejní dny a hodiny pro objednávky:

23.12.2023: 09.-10.h.
30.12.2023: 12.-14.h.
31.12.2023: 09.-10.h.
v ostaních dnech zavřeno

Běžná provozní doba od 3.1.2024.

Děkujeme.

Provozní doba

Pondělí až pátek:
7:30 - 16:00h.
Sobota: 9:00 - 10:00h.
Neděle: po domluvě

Nabídka dortů

Specializujeme se na výrobu dortů všech tvarů a velikostí pro různé slavnostní příležitosti. Vzhled dortu lze modifikovat nebo vytvořit zcela nový návrh dle Vašeho přání a po domluvě s námi.

Více informací najdete
v naší nabídce
gastronomických výrobků
.

Jestliže jste si nevybrali z nabídky dortů s pevnou váhou a cenou, můžete si na našich stránkách jednoduše pomocí formuláře sestavit dort dle svých představ.

Sestavte si dort

Anketa
Jakou studenou mísu by jste si přáli v naší nejbližší akci?
 Medová kuřecí prsíčka.
71 (71 hl.)
 Nářez holandských sýrů.
59 (59 hl.)
 Domácí uzený losos.
340 (340 hl.)
Označte svou odpověď a hlasujte

Celkem hlasovalo: 470
Nejčtenější

Neexistuji vhodna data!

 
 
Najděte nás na mapě - naše GPS souřadnice jsou 50°10'1.481"N - 14°42'52.172"E
Kontaktní formulář - napište nám Váš dotaz nebo přání
Dodávka jídel - jak dodáváme teplá jídla
GASTRODELI - Josef Čtrnáct, U sokolovny 259, 250 89 Lázně Toušeň, tel. +420 326 996 359

GASTRODELI © 1999-2019 | Všechna práva vyhrazena - All rights reserved | Běží na systému phpRS