Čerstvé máslo překrájejte na menší kousky do kastrůlku a dejte na nízkou teplotu rozpouštět. Z povrchu průběžně sbírejte vzniklou pěnu. Jakmile se na dně začne tvořit jemná nahnědlá usazenina a máslo začne být zlatavě čiré, stáhněte ho z tepla a buď opatrně slijte nebo přeceďte přes plátno nebo filtrační papír. Uchovávejte uzavřené bez přístupu vzduchu, vydrží i bez lednice, třeba jen v chladné spíži.
Jako variantu zbavení se syrovátky z másla, vložte čerstvé máslo do vodní lázně a nechte rozpustit. Potom stáhněte z tepla a nechte v chladu ztuhnout. Do ztuhlého másla udělejte obrácenou stranou vařečky nebo prstem aspoň dva tři důlky až na dno a jimi syrovátku vylijte. Pak znovu dejte máslo na nízkou teplotu táhnout a opět sbírejte pěnu dokud máslo nezprůhlední do zlaté barvy. Eventuelní hnědou usazeninu ještě přeceďte a bez přístupu vzduchu uchovejte.
Posbíraná pěna se dá využít při dalším kuchtění, sice obsahuje cholesterol, ale jak je nám již známo, cholesterol z přírodního zdroje a v přiměřeném množství je pro tělo potřebný a není třeba se mu bránit.
Dobrou chuť.
23.12.2023: 09.-10.h.
30.12.2023: 12.-14.h.
31.12.2023: 09.-10.h.
v ostaních dnech zavřeno
Děkujeme.
Pondělí až pátek:
7:30 - 16:00h.
Sobota: 9:00 - 10:00h.
Neděle: po domluvě
Specializujeme se na výrobu dortů všech tvarů a velikostí pro různé slavnostní příležitosti. Vzhled dortu lze modifikovat nebo vytvořit zcela nový návrh dle Vašeho přání a po domluvě s námi.
Více informací najdete
v naší nabídce
gastronomických výrobků.
Jestliže jste si nevybrali z nabídky dortů s pevnou váhou a cenou, můžete si na našich stránkách jednoduše pomocí formuláře sestavit dort dle svých představ.
Neexistuji vhodna data!
GASTRODELI © 1999-2019 | Všechna práva vyhrazena - All rights reserved | Běží na systému phpRS