Vítejte na stránkách Gastrodeli
Svatby
Rádi pro Vás připravíme svatební pohoštění dle Vaší představy.

Svatební tabule

Čtěte dále...

Recepty

Třešňový crumble

Ovocný koláč se žmolenkou.

Crumble třešně

Další recepty...

Sledujeme...
GDPR pro zákazníky

Dále sledujeme...

Náš Facebook
Kontakt
V Kontaktech najdete všechny potřebné informace, jak se lze s námi spojit, případně využijte kontaktní formulář.
Provozní doba a výdej objednávek
Po-Pá 7.00 až 15.00 hodin, v jiném čase možno po telefonické dohodě.

>
</p></div>

<!-- Blok 1-->
		<div class=Rubriky

TOPlist

Přepuštěné máslo

Vydáno: 01. 09. 2012  |  Rubrika: Recepty  |  Autor: Gastrodeli  |  Upozornit na článek  |  Přečteno 3898x
Přepuštěné másloDříve nazýváno také šmolc. Mnozí z nás jej znají od našich babiček, kdy na okraji plotny nechyběl hrneček s tavícím se máslíčkem nezaměnitelné vůně a zlaté barvy. Plotny vymizely a vaření se šmolcem již skoro také. Osvěžíme si tedy paměť a podíváme se na přípravu. Je velmi jednoduchá a když se nám nepovede máslo přepálit a pohlídáme si jeho teplotu, připravíme si výbornou, voňavou a trvanlivou surovinu do naší kuchyně.

Čerstvé máslo překrájejte na menší kousky do kastrůlku a dejte na nízkou teplotu rozpouštět. Z povrchu průběžně sbírejte vzniklou pěnu. Jakmile se na dně začne tvořit jemná nahnědlá usazenina a máslo začne být zlatavě čiré, stáhněte ho z tepla a buď opatrně slijte nebo přeceďte přes plátno nebo filtrační papír. Uchovávejte uzavřené bez přístupu vzduchu, vydrží i bez lednice, třeba jen v chladné spíži.

Jako variantu zbavení se syrovátky z másla, vložte čerstvé máslo do vodní lázně a nechte rozpustit. Potom stáhněte z tepla a nechte v chladu ztuhnout. Do ztuhlého másla udělejte obrácenou stranou vařečky nebo prstem aspoň dva tři důlky až na dno a jimi syrovátku vylijte. Pak znovu dejte máslo na nízkou teplotu táhnout a opět sbírejte pěnu dokud máslo nezprůhlední do zlaté barvy. Eventuelní hnědou usazeninu ještě přeceďte a bez přístupu vzduchu uchovejte.

Posbíraná pěna se dá využít při dalším kuchtění, sice obsahuje cholesterol, ale jak je nám již známo, cholesterol z přírodního zdroje a v přiměřeném množství je pro tělo potřebný a není třeba se mu bránit.

Dobrou chuť.


Nepřehlédněte
02.11.2023: Otvírací doba svátky 2023
Výdejní dny a hodiny pro objednávky:

23.12.2023: 09.-10.h.
30.12.2023: 12.-14.h.
31.12.2023: 09.-10.h.
v ostaních dnech zavřeno

Běžná provozní doba od 3.1.2024.

Děkujeme.

Provozní doba

Pondělí až pátek:
7:30 - 16:00h.
Sobota: 9:00 - 10:00h.
Neděle: po domluvě

Nabídka dortů

Specializujeme se na výrobu dortů všech tvarů a velikostí pro různé slavnostní příležitosti. Vzhled dortu lze modifikovat nebo vytvořit zcela nový návrh dle Vašeho přání a po domluvě s námi.

Více informací najdete
v naší nabídce
gastronomických výrobků
.

Jestliže jste si nevybrali z nabídky dortů s pevnou váhou a cenou, můžete si na našich stránkách jednoduše pomocí formuláře sestavit dort dle svých představ.

Sestavte si dort

Anketa
Jakou studenou mísu by jste si přáli v naší nejbližší akci?
 Medová kuřecí prsíčka.
71 (71 hl.)
 Nářez holandských sýrů.
59 (59 hl.)
 Domácí uzený losos.
340 (340 hl.)
Označte svou odpověď a hlasujte

Celkem hlasovalo: 470
Nejčtenější

Neexistuji vhodna data!

 
 
Najděte nás na mapě - naše GPS souřadnice jsou 50°10'1.481"N - 14°42'52.172"E
Kontaktní formulář - napište nám Váš dotaz nebo přání
Dodávka jídel - jak dodáváme teplá jídla
GASTRODELI - Josef Čtrnáct, U sokolovny 259, 250 89 Lázně Toušeň, tel. +420 326 996 359

GASTRODELI © 1999-2019 | Všechna práva vyhrazena - All rights reserved | Běží na systému phpRS