Vítejte na stránkách Gastrodeli
Svatby
Rádi pro Vás připravíme svatební pohoštění dle Vaší představy.

Svatební tabule

Čtěte dále...

Recepty

Třešňový crumble

Ovocný koláč se žmolenkou.

Crumble třešně

Další recepty...

Sledujeme...

Sladká kuchařka

Vyšla BBQ kuchařka od "Cupcake Jemmy".

JOliver

Dále sledujeme...

Náš Facebook
Kontakt
V Kontaktech najdete všechny potřebné informace, jak se lze s námi spojit, případně využijte kontaktní formulář.
Provozní doba a výdej objednávek
Po-Pá 7.00 až 15.00 hodin, v jiném čase možno po telefonické dohodě.

Купить постельное белье

Rubriky
TOPlist

Zagrilovaný losos

Vydáno: 03. 10. 2012  |  Rubrika: Recepty  |  Autor: Gastrodeli  |  Upozornit na článek  |  Přečteno 2461x
Marinovaný, zagrilovaný losos. Pokud ještě stihnete využít pěkného počasí a máte možnost zahradního grilování, zkuste si připravit skvělého lososa dle našeho receptu nebo se nechte inspirovat zajímavým tipem a ochutnejte lososa tak, jak se připravuje v severských zemích.





Suroviny

  • 1 ks – 1 kg celého filetu čerstvého lososa (bez kůže)
  • 65 g hrubé mořské soli
  • 65 g třtinového cukru
  • 40 ml vodky
  • celý koriandr (asi 20 semínek)

Postup

  1. Filet z lososa omyjeme, osušíme a vytáhneme ze hřbetu zapomenuté kostičky.
  2. Na potravinářskou folii nasypeme a rovnoměrně roztáhneme polovinu směsi ze soli, cukru a koriandru, na kterou položíme filet lososa.
  3. Rovnoměrně posypeme také vrchní stranu druhou polovinou směsi, pokapeme vodkou a několika otočkami zabalíme do folie, aby pod folií nezůstaly vzduchové bubliny.
  4. Dáme do pekáčku nebo vhodné misky a můžeme mírně zatížit.
  5. Po 12 hodinách otočíme a necháme dalších 12 hodin, nevadí i trochu déle, proležet.
  6. Vybalíme, omyjeme ze směsi, která se i částečně rozpustila, osušíme a nakrájíme na porce.
  7. Na grilu či plotně mírně z obou stran zagrilujeme (opečeme) nejlépe tak, aby losos ve středu zůstal ještě medium ne propečený.
  8. Podáváme s rozpečenou bagetkou a dobře vychlazenou okurkovou salsou, kterou najdete v našich receptech.

Tip

  1. Pokud pro nepřízeň počasí nelze lososa grilovat, pochutnejte si na marinovaném severském lososu dle našeho tipu.
  2. Filet z lososa nechte nevybalený ve folii dále marinovat další dva dny, kdy jej každých 12 hodin otočte.
  3. Po celkových třech dnech naložení lososa vybalte, omyjte a osušte.
  4. Tentokrát již ale bez tepelné úpravy krájejte filet na velmi slabé plátečky a studena podávejte například s domácí majonézou s capari nebo s medovou hořčicí a s pečivem.
  5. Pokud lososa celého hned nezkonzumujete nic se neděje, vydrží ještě několik dní bez újmy na kvalitě, marinováním v soli je dostatečně zakonzervovaný.
  6. Takto se v severní Evropě připravuje pochoutka zvaná Gravad lax, kdy se losos před naložením do soli a cukru ještě důkladně obalí v nasekaném kopru.

Přejeme Vám dobrou chuť.


Nepřehlédněte
02.11.2017: Vánoční cukroví

Objednávky vánočního cukroví přijímáme do 13.12.2017.

Připravujeme dvě velikosti krabiček po 650g a 900g.

Složení a ceny najdete v záložce ceníky od 6.11.2017.
Doporučujeme

Hotová obědová jídla v krabičkách

Teleci na parice.jpg

více najdete zde.

Nabídka dortů

Specializujeme se na výrobu dortů všech tvarů a velikostí pro různé slavnostní příležitosti. Vzhled dortu lze modifikovat nebo vytvořit zcela nový návrh dle Vašeho přání a po domluvě s námi.

Více informací najdete
v naší nabídce
gastronomických výrobků
.

Jestliže jste si nevybrali z nabídky dortů s pevnou váhou a cenou, můžete si na našich stránkách jednoduše pomocí formuláře sestavit dort dle svých představ.

Sestavte si dort

Anketa
Jakou studenou mísu by jste si přáli v naší nejbližší akci?
 Medová kuřecí prsíčka.
36 (36 hl.)
 Nářez holandských sýrů.
37 (37 hl.)
 Domácí uzený losos.
20 (20 hl.)
Označte svou odpověď a hlasujte

Celkem hlasovalo: 93
Nejčtenější
02.11.2017 - Přečteno 70x
11.12.2017 - Přečteno 16x
 
 
Najděte nás na mapě - naše GPS souřadnice jsou 50°10'1.481"N - 14°42'52.172"E
Kontaktní formulář - napište nám Váš dotaz nebo přání
Dodávka jídel - jak dodáváme teplá jídla
GASTRODELI - Josef Čtrnáct, U sokolovny 259, 250 89 Lázně Toušeň, tel. +420 326 996 359

GASTRODELI © 1999-2017 | Všechna práva vyhrazena - All rights reserved | Běží na systému phpRS