Vítejte na stránkách Gastrodeli
Svatby
Rádi pro Vás připravíme svatební pohoštění dle Vaší představy.

Svatební tabule

Čtěte dále...

Recepty

Třešňový crumble

Ovocný koláč se žmolenkou.

Crumble třešně

Další recepty...

Sledujeme...

Sladká kuchařka

Vyšla BBQ kuchařka od "Cupcake Jemmy".

JOliver

Dále sledujeme...

Náš Facebook
Kontakt
V Kontaktech najdete všechny potřebné informace, jak se lze s námi spojit, případně využijte kontaktní formulář.
Provozní doba a výdej objednávek
Po-Pá 7.00 až 15.00 hodin, v jiném čase možno po telefonické dohodě.

Купить постельное белье

Rubriky
TOPlist

Podzim a zvěřina

Vydáno: 14. 10. 2013  |  Rubrika: Pod pokličkou  |  Autor: Administrator  |  Upozornit na článek  |  Přečteno 1960x
Lovecká sezóna většiny vysoké zvěře začíná v průběhu srpna a září, u zvěře pernaté v polovině října. Zvěřina sice patří k nákladnějším masům, ale pro svoje vynikající výživové vlastnosti by měla určitě patřit do našeho jídelníčku. Zvěřina je výživná, lehce stravitelná, má charakteristickou vůni a chuť. Toto maso také obsahuje minimum tuku.

Zvěřinou je označované maso, které bylo uloveno ve volné přírodě.

Lov je potom přirozeným způsobem usmrcení zvěře, která by svým přemnožením narušila rovnováhu v přírodě a působila by škody. Proto je zvěřina eticky a ekologicky hodnotnou potravinou. Divoká zvířata na rozdíl od jatečních netrpí stresem. Díky včasnému ošetření se dostává zvěř ke zpracování v nejvyšší možné kvalitě. Jako zvěřina se nemá označovat maso divokých zvířat chovaných na farmách. Maso z faremních chovů má jinou strukturu než maso z divoce žijících kusů , a to v důsledku nedostatku pohybu chovaných zvířat a jejich krmení granulovanými krmivy. Zvěřina získaná odstřelem, ne porážkou, obsahuje ve tkáních větší množství krve.

Zvěřina je z odborného hlediska hodnocena, jako velmi kvalitní a hodnotná biopotravina s nenahraditelnými chuťovými a dietetickými vlastnostmi. Má vysoký obsah bílkovin, nízký obsah tuku, příznivý poměr esenciálních a nasycených mastných kyselin, vysoký obsah thiaminu, riboflavinu a kyseliny pantotenové. Tyto látky podporují látkovou výměnu - spalování cukrů. Zvyšují imunitu organizmu tvorbou protilátek, potlačují infekci a podporují hojení. V neposlední řadě mají vliv na nervovou rovnováhu organismu a snižují krevní hladinu cholesterolu.


Zvěřinu dělíme do 5 základních kategorií , které se pak člení případně na další skupiny:

vysoká - jelen, srna
nízká - zajíc
pernatá - polní a lesní – bažant, křepelka
pernatá - vodní – kachna
černá - divoké prase
červená - muflon, kamzík


Dopřejte si také ve svém jídelníčku zvěřinu!


Nepřehlédněte
27.06.2017: Firemní dovolená
Celofiremní dovolená bude v termínech:
mezi 2.7.2017 až 10.7.2017
a mezi 30.7.2047 až 13.8.2017.
Doporučujeme

Hotová obědová jídla v krabičkách

Teleci na parice.jpg

více najdete zde.

Nabídka dortů

Specializujeme se na výrobu dortů všech tvarů a velikostí pro různé slavnostní příležitosti. Vzhled dortu lze modifikovat nebo vytvořit zcela nový návrh dle Vašeho přání a po domluvě s námi.

Více informací najdete
v naší nabídce
gastronomických výrobků
.

Jestliže jste si nevybrali z nabídky dortů s pevnou váhou a cenou, můžete si na našich stránkách jednoduše pomocí formuláře sestavit dort dle svých představ.

Sestavte si dort

Anketa
Jakou studenou mísu by jste si přáli v naší nejbližší akci?
 Medová kuřecí prsíčka.
34 (34 hl.)
 Nářez holandských sýrů.
35 (35 hl.)
 Domácí uzený losos.
20 (20 hl.)
Označte svou odpověď a hlasujte

Celkem hlasovalo: 89
Nejčtenější
25.10.2016 - Přečteno 1328x
25.10.2016 - Přečteno 1299x
25.10.2016 - Přečteno 1141x
25.10.2016 - Přečteno 1076x
25.10.2016 - Přečteno 948x
 
 
Najděte nás na mapě - naše GPS souřadnice jsou 50°10'1.481"N - 14°42'52.172"E
Kontaktní formulář - napište nám Váš dotaz nebo přání
Dodávka jídel - jak dodáváme teplá jídla
GASTRODELI - Josef Čtrnáct, U sokolovny 259, 250 89 Lázně Toušeň, tel. +420 326 996 359

GASTRODELI © 1999-2017 | Všechna práva vyhrazena - All rights reserved | Běží na systému phpRS